1600x

tala fou

VA Grinders Fa'amalo i Kanata uma e ulaula tapaa

Ua sauni le malo o Kanata e fa'amagalo i latou o lo'o umia fa'amaumauga o le cannabis e tusa ma le 30 kalama pe la'ititi pe a avea le atunu'u ma atunu'u lona lua ma sili ona tele i le lalolagi o lo'o iai se maketi fa'atulafono a le atunu'u.

Marijuana fa'atulafonoina, fa'amatala: o mea moni autu e uiga i tulafono fou a Kanata

Fai mai se ofisa feterale o le a faʻamagaloina e Kanata tagata o loʻo i ai faʻasalaga mo le umiaina o le 30 kalama o mariuana, o le tulafono fou, ma se faʻasalalauga aloaia e tatau ona faia mulimuli ane i le Aso Lulu.

O le fa'aaogaina o mariuana fa'afoma'i ua fa'atulafonoina i Kanata talu mai le 2001 ma o le malo o Justin Trudeau na fa'aalu le lua tausaga o galue agai i le fa'alauteleina lea e aofia ai mariuana fa'afiafia.O le sini ia sili atu le atagia o le suiga o manatu o sosaiete e uiga i mariuana ma aumaia le au fai maketi uliuli i totonu o se faiga faʻatulafonoina.

Iurukuei o le atunuu muamua na faʻatagaina le mariuana, i le 2013.

Na amata le fa'atulafonoina i le vaeluapo ma faleoloa i Kanata i sasa'e-o le tele o itumalo na muamua fa'atau atu le vaila'au.

“O loo ou ola i la’u miti.O le talavou o Tom Clarke e fiafia i mea o loʻo ou faia i loʻu olaga i le taimi nei, "o le tala lea a Tom Clarke, 43, o lona faleoloa i Newfoundland na amata pisinisi i se taimi vave e mafai ai.

Ua 30 tausaga o tagofia e Clarke le mariuana i Kanata.Na ia tusia i lana tusi aoga maualuga e faapea o lana miti o le tatalaina lea o se cafe i Amsterdam, le aai Dutch lea na ulaina faaletulafono e tagata vao i faleoloa kofe talu mai le 1970s.

E tusa ma le 111 faleoloa faʻaletulafono o loʻo fuafua e tatalaina i le atunuʻu atoa e 37 miliona tagata i le aso muamua, e tusa ai ma se suʻesuʻega a le Associated Press i itumalo.

E leai ni faleoloa e tatalaina i Ontario, lea e aofia ai Toronto.O le itumalo sili ona toʻatele o loʻo galue i ana tulafono faatonutonu ma e le o faʻamoemoeina se faleoloa e tatalaina seʻia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

O tagata Kanata i soo se mea o le a mafai ona oka mariuana oloa e ala i luga o upega tafaʻilagi o loʻo faʻatautaia e itumalo poʻo faleoloa tumaoti ma tuʻuina atu i o latou fale i meli.

 

talafou51

 

Talu ai ua e sau iinei…

… o loo i ai sina mea itiiti e talosaga atu ai.I le tolu tausaga talu ai, na matou sauni ai e faʻamautu le Guardian e ala i le faʻalauteleina o la matou va ma a matou au faitau.Ua faaitiitia tupe maua mai le tatou nusipepa lomitusi.O tekinolosi lava e tasi na fa'afeso'ota'i ai i matou ma le au maimoa i le lalolagi atoa na fa'aliliu'ese ai tupe maua fa'asalalauga mai le au fa'asalalau tala fou.Na matou filifili e saili se auala e mafai ai ona tatala a matou tusitala ma avanoa mo tagata uma, e tusa lava po o fea latou te nonofo ai ma mea latou te gafatia.

Ma o lenei mo le tala lelei.Fa'afetai i le aufaitau uma na lagolagoina la matou tusitala tuto'atasi, su'esu'e e ala i sao, sui auai po'o saofaga, o lo'o matou faatoilaloina le tulaga faigata tau tupe na matou feagai i le tolu tausaga talu ai.Matou te tu i se avanoa taua ma o lo tatou lumanaʻi ua amata ona pupula.Ae e tatau ona tatou faatumauina ma fausia i luga o lena tulaga o le lagolago mo tausaga uma a sau.

O le lagolago faifaipea mai le aufaitau e mafai ai ona faaauau pea le tulituliloaina o tala faigata i taimi faigata o le vevesi faapolokiki, a o lipoti moni e lei sili atu ona faitio.O le Guardian e tuto'atasi fa'atonu - e sa'oloto a tatou faiga fa'asalalau mai fa'atauva'a fa'apisinisi ma e le fa'aaafiaina e tagata e ana le piliona, faipule po'o tagata e umia sea.E leai se tasi na te fa'asa'oina le matou fa'atonu.E leai se tasi e faatonutonuina o tatou manatu.E taua tele lenei mea aua e mafai ai ona tatou tuuina atu se leo i le leo, luiina le malosi ma taofia i latou.O le lagolago a le aufaitau o lona uiga e mafai ona tatou faʻaauau le aumaia o le tusitala tutoatasi a le Guardian i le lalolagi.

Afai e fesoasoani tagata uma e faitau i la matou lipoti, e fiafia i ai, e lagolagoina, o le a sili atu ona saogalemu lo tatou lumanaʻi.Mo le itiiti ifo i le £ 1, e mafai ona e lagolagoina le Guardian - ma e naʻo le minute.Fa'afetai.


Taimi meli: Oke-13-2022